Övningskört

Idag har jag varit i Handen med pappa. Eller vi var bara dit snabbt och köpte medicin mot hans snarkningar. Sen åkte vi och tvättade bilen på Preem också, pappa lät mig kolla några enkla saker på bilen medan vi väntade på våran tur. "Bara för att jag måste lära mig det" som han sa. Han lät mig köra både fram och tillbaka också, han är mer på att låta mig köra än vad mamma är. Hon är mest rädd när jag kör. Don't know why.

Mammas blåmärke har blivit riktigt stor och svart nu iaf. Bilden är från igår så idag är det mer svart, hon har snart gått igenom hela färgskalan. Men nu kan hon iaf använda armen lite mer än hon kunde innan.

Ikväll ska jag titta på Shark Tale, tror inte det gick något annat på tv och lite tecknat ibland är alltid lika roligt! Gillar att de tecknade figurerna i den till utseendet är baserade på personen som gör rösten.

SingStar-kväll

Mötte Elin i Västerhaninge för att fika på Paus. Hon bjöd mig på fika den sötisen. Sen gick vi hem till henne och spelade SingStar. Ett av de bästa tv-spelen! Julia kom dit också och då blev det ännu mer SingStar. Elins katt skulle också sjunga lite tyckte han för han la sig precis vid ena mikrofonen. Elin och Julia körde i alla fall "Kung fu fighting" skitkul att höra. Hehe, den är inte den lättaste!

Bild1: Julia och Elin Bild2: Ludde


När jag kom hem satte jag mig framför tv och tittade på You've got mail med mamma.


Stan

Kom nyss hem från stan. Johan körde mig till tåget innan han skulle till jobbet i dag och eftersom jag inte hade något direkt planerat klev jag av i stan och handlade lite. Var in på Åhlens och köpte ögonskugga och ett lipgloss på rea. Hittade den storleken jag ville ha på en strap-less bh från Lindex, testade den innan jul men då fanns den inte i min storlek.

Brunna

Nu är jag hemma hos Johan, vi ska snart börja titta på The Omen. Får se om den är bra nu. Hoppas det! Kanske hinner se någon mer film i kväll. I morgonkväll ska jag troligtvis träffa Elin och hitta på något. Blir kanske bara filmkväll, men det funkar alltid! Ska försöka ta mig in till stan i morgon också och hitta något på mellandagsrean där.

Teoriboken

Sitter här nu och läser lite i teoriboken. Måste komma igång med det här. Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det bara men när jag väl börjar så kommer det nog gå bra. Läsa några sidor varje dag, anteckna, repetera. Så som man brukar göra när man ska plugga till något.

Hade tänkt att åka till Farsta men jag gör nog det i morgon istället eller så åker jag till stan. Jag får se, ska i alla fall till Johan ikväll. Vi ska titta på The Omen.

Ska återgå till boken nu...

Annandag jul

Var ute med Isan och Danne i går. Vi var på Candy, kanske inte det bästa stället med med trevligt sällskap blir det alltid roligt! Isan och jag var hos mig innan vi stack in till stan, vi tittade på Fyra Bröllop och En Begravning och hon plattade mitt hår. Borde platta det oftare. Hm... Sen stack vi in och mötte Danne på Centralen.

Isan och jag tog nattbussen hem vid halv tre och satt på den i en timme. Gillar verkligen inte att den tar sån tid! Men, men vad ska man göra. När vi hade kommit till Handen så ringde jag mamma och frågade om hon kunde möta mig vid bussen, gillar inte riktigt att gå den vägen när det är så mörkt. När vi hade gått en bit och var nästan hemma så sa mamma att hon hade ramlat och trodde att hon hade brutit armen. Så när vi kom hem var det bara att kolla hur det var, hon hade jätteont så jag fick väcka pappa så att han kunde köra henne till Huddinge sjukhus. Jag gick och la mig och vaknade runt halv 12. Riktigt skönt att sova ut!

När jag vaknade pratade jag med pappa och fick reda på att de hade kommit hem vid 7 tiden så det hade gått fort på akuten och mamma hade fått en mittella liknande grej att ha armen i. Hon hade brutit den men på ett sånt sätt så att det inte gick att gipsa så nu får vi hoppas att det läker bra. Hon skulle tillbaka om två veckor igen och röntga och gå till ortopeden. Tur i oturen var i alla fall att det var vänstra armen hon hamnade på då hon är högerhänt.

Isan kom och plockade upp mig runt halv 2 och vi åkte till Handen för att kolla lite på mellandagsrean. Hittade lite små saker.
  • The Omen (orginalet från 1976) för 49:- på Åhlens
  • Två par örhängen för 49:- på Ur & Penn
  • Ett par jeans på Vero Moda för 199:-
  • Massa hårsnoddar på Glitter för 58:- (inte rea dock, men ändå)

Resten av dagen har jag varit hemma, funderade på att åka till Johan men det blev inte så. Åker dit i morgon och då ska vi titta på The Omen.

Juldagen

Jaha, så var julafton över. Var och sjöng i Muskö kyrka på förmiddagen med några från kören. Mia hade fixat så vi fick åka taxi dit. Vi sjöng fyra låtar så det gick ganska fort, var tillbaka i Västerhaninge vid halv ett ungefär. Då plockade pappa upp mig efter att han hade hämtat Erik och Louise och vi åkte förbi Elin så jag fick lämnat min julklapp till henne! Måste träffas snart igen, var så länge sen. När vi kom hem så hade Johan med familj redan kommit så det var fullt hus med fyra barn i åldrarna 1½ - 9 som sprang om kring och lekte. Innan Kalle började fikade vi och åt pepparkakor, lussebullar och tårta! Efter fikat satt alla barnen, inklusive Erik, Louise och jag, och tittade på Kalle Anka. Sen blev det julbord! Massa gott, skinka, stektströmming, potatis, köttbullar och prinskorvar. Julklapps utdelningen bestod av att John tillsammans med Irmah delade ut alla paketen som låg under granen. Alla verkade nöjda med sina presenter och det är ju bra. Lousie blev riktigt glad över symaskinen hon fick.

Mina julklappar jag fick:
  • Två badbomber
  • Tre champagneliknande flaskor med badskum
  • En skrubbvante som liknar en nalle
  • Celine Doins nya skiva
  • Två par jättefina örhängen
  • Presentkort på H&M
  • Presentkort på Body Shop
  • Ljusbricka med tre stora blockljus
  • Två körlektioner!
  • Två halsband, ena med ett äpple och andra med ett hjärta
  • Orgasmboken skriven av Katerina Janouch
  • 500:-
  • Anton Berg-choklad
  • Lite underkläder


Nu väntar jag på att Isan ska komma hit och vi ska dricka lite drinkar innan vi ska dra in till stan. Hon skulle höra med några från hennes gamla klass om de ville haka på. Jag snackade med Danne förut får se om han hänger på, Mulika är ju tyvärr in Finland annars hade jag ringt henne också. Får se, kanske ringer Elin också.

Merry Christmas!

GOD JUL!

image51

Granen är uppe

Har precis klätt klart granen. Den blev majoritet röd i år, röd spira, röda kulor osv. Har lagt de första klapparna under också, vi har ska inte ha någon tomte i år även fast vi ska ha små barn här. Brukar inte bli så. Ska bli kul att barnen kommer iaf. Det är inte så ofta som jag träffar dem tyvärr även fast de bor i Älvsjö.

Aja, nu ska jag fortsätta slå in paket och lägga under granen. Pappa är och köper pizza till middag, orkar inte fixa något i kväll.

Julbak och glöggkväll

Igår bakade Johan och jag pepparkakor och lussebullar hela dagen! Massor blev det. Kan lägga in bild senare har inte lagt in några på datorn än. Vi gjorde kristyr på några också. Mamma kom på att vi kunde göra en och hänga i köksfönstret så det gjorde jag. God Jul står det på den. På kvällen kom Lea, Isan, Sanna och Ki hit och vi drack glögg och åt pepparkakor. Vi bytte även julklappar och Isan fick ljus/ljuslycktor av oss alla. Haha. Jag fick båda ljuslycktor, lite body lotion och biocheck. Snälla vänner man har.

Idag ska jag och Johan iaf åka till Stinsen och fixa några saker och sen ikväll måste jag städa mitt rum! Om Bror med familj ska sova över i morgon blir det i mitt rum så..

Myskväll

Så tillbaka från Farsta, hittade de sista julklapparna! Var in på Oil & Vinegar och köpte en present. Att jag inte har gått in i den affären fler gånger. Köpte även ett pärlhalsband på Glitter som matchar mina örhängen jag köpte förra månaden. Mamma och och jag har var nyss och handlat de sista ingredienserna till lussekatterna. Så i morgon blir det storbak med både pepparkakor och lussekatter! Var över till grannarna efter det och lämnade julklappar till barnen. Linnea var lika sprallig som vanligt, hon visade bild på deras pepparkakshus de hade byggt.

Nu väntar jag bara på att Johan ska komma så ska vi mysa och titta på tv hela kvällen. Borde gå något på tv annars får vi väl titta på någon film istället.

Farsta

Snart dags att åka till Farsta centrum. Mamma och pappa skulle iväg så jag passar på att åka samtidigt som dem annars kommer jag nog aldrig iväg och köper de sista klapparna. Har Erik kvar och Johan(bror) och Ingela kvar. Annars har jag köpt till alla! Skönt. Sen måste jag slå in de sista till Johan innan han kommer i kväll för han ska ju inte få se vad han ska få.

Aja, nu ska jag sätta på mig ett par strumpor innan jag åker, vill ju inte frysa om fötterna.

Almanacka

Har letat nu i någon vecka efter en kalender inför nästa år. Men inte hittat någon. Nu vet jag vad jag ska göra! Jag ska nog ta och beställa en egen kalender! Hittade personligalmanacka.seKenzas blogg och det som en kul grej. Lite dyrare än om jag skulle köpa den i en affär men det blir ju ingen som kommer ha en likadan!

image50
Bild: pesonligalmanacka.se

Julklappsshopping

Japp, idag har jag handlat julklappar! Har några få kvar men de tar jag i Handen i morgon. Mulika och jag gick runt i hela stan idag och självklart hade jag valt sen sämta väskan att ha också då den bara gjorde ont hela tiden! Men, men, jag får skylla mig själv! Mycket folk var det iaf istan.

Har nyss suttit och slagit in alla paketen också, gick ganska fort ändå, bara att jag var tvungen att hitta några lådor till vissa saker. Tur att mamma har massa julpapper också så att jag slapp köpa det själv.

Igen...

Vad är det med mig och mina övningskörningsskyltar!
Tappade en fjärde idag när jag och mamma åkte från Ica.


Teori och körkort

Nyss hemkommen. Pappa mötte upp mig efter att jag suttit barnvakt så jag kunde köra hem. Vi åkte även en sväng förbi körskolan för att kolla hur de har det med teorilektioner och så. Troligtvis kommer jag inte att gå något, pappa tror jag kommer klara det om jag bara pluggar i böckerna och gör några provskrivningar. Köpte böckerna också så man blev 300:- fattigare, men det är det värt!


image49


Så nu blir det bara
till att plugga!

Ska åka med mamma och handla nu massor inför julen får se om hon låter mig köra lite också.

Barnpassning

Träffade Mulika ett tag innan jag skulle passa Alexandet och Zoí idag. Åkte hem till Mia vid 14 tiden, Mia hade haft med Alexander på jobbet tidigare under dagen. Han hade varit tomtenisse under deras jullunch på jobbet. Riktigt söt i tomtedräkten. Lyckades få Zoí att äta upp middagen den här gången iaf, förra gången jag passade dem när de åt middag var det inte lika lätt. Att muta lite med en pepparkaka gjorde det ju bara lite lättare. Hehe, ne men hon åt riktigt duktigt och Alexander det matvraket. I morgon skulle Mia ha två begravningar så då ska jag passa Alexander mellan 9 och 15 efter det ska jag åka till Farsta och handla lite julklappar!
image48

Jag och Mulika ska in till stan och julklappshandla på torsdag också. Då måste vi gå förbi Gamla Stan och köpa brända mandlar!

Bror ringde idag och undrade om han med familj kunde komma hit på jul. Ska bli kul att barnen är här i år också!


Julkonsert

I går hade vi julkonsert med kören och med Novi. Det var mysigt, fick julstämning till 1000! Åkte in till stan efteråt med Isan och Jenny, vi satt och pratade massor innan Isan skulle med tåget till Västerås. Jag mötte upp mamma vid plattan och vi gick till Lava för att titta på Torpedo. Det var ett tag sedan jag såg dem nu så det var kul. Mamma skulle till Patricia efteråt så jag åkte till Johan hade inte träffat honom på en vecka då det var mysigt, vi låg och tittade på film i hans rum typ halva natten. I dag sov jag när Johan gick till jobbet och det är hemskt, han börjar ju jobba halv 1 så.. Åkte hem och gjorde typ ingenting.

Har pratat med Lea idag också, vi ska försöka få ihop de andra tjejerna (Isan, Sanna och Elin) och typ dricka glögg och kanske titta på film i helgen. Är så sällan vi träffas nu när alla gör så olika saker.

Ska köpa julklappar i veckan också, har bara köpt en enda än så länge.

image47

Bättre!

Japp, idag mår jag mycket bättre! Igår orkade jag knappt gå ut sängen fören på kvällen. Tror nog att de där vitpepparkornen hjälpte lite. Har legat och tittat på Dodgeball idag, kommer nog titta på fler filmer idag också. (Det positiva med att vara sjuk, kunna se massa flumm-filmer). Ska försöka äta något idag också, har ätit en halv skorpa nu sen i torsdags så magen kurrar lite men jag vet inte hur mycket jag vågar äta än heller. Ska nog fösöka få pappa eller mamma att åka och köpa nån soppa eller nåt. Pappa köpte cola till mig igår iaf, han sa att de brukar hjälpa.

Sjuk

Usch!! Har blivit sjuk, troligen vinterkräksjukan. skulle ju ha passat Alexander idag men det blev det ju inget av. Har inte ätit något på hela dagen och det känns men jag kan absolut inte äta något! Mamma tryckte i mig vitpepparkorn förut iaf, Pierre hade visst sagt att det skulle hjälpa, vi får se.. Nu ska jag lägga mig IGEN.

God Natt!

Lucia

Så har man varit uppe sen halv 6 i morse. Snabb frukost bestående av ett mugg varm oboy. Sen ner till kyrkan för att träffa de andra och åka ut till Muskö för luciatåg. I Västerhaninge hade de tänt marschaller i båda rondellerna. På vägen till Muskö sjöng vi upp och sjöng igenom vissa av sångerna sen när vi kom ner i berget så vart det till att byta om snabbt och gå ner för att lussa. Luciatåget gick bra iaf. I kväll ska jag till Tungelsta och ha en längre luciakonsert massa vänner kommer och tittar. Det ska bli riktigt kul.

image46

EF

Ja, nu har jag suttit med mina ansökningspapper i typ flera timmar! I morgon ska jag fixa de sista referenserna också. Måste gå in till Åsa på dagen/eftermiddagen någon gång, Mia kan jag ge lapp till på kören och sen ska jag till Johan efter kören. Ska även hämta jultidningarna mamma har köpt av John samtidigt som jag åker till Johan.

Sen måste jag skriva klart mitt Personal Letter också, många små saker. Ska försöka skicka in papprerna senast torsdag för då slipper man betala deposition.

Ne, men nu ska jag lägga mig och sova! God natt!

10 december 2007

Så var redan andra advent över! Bara lite drygt två veckor kvar till julafton. Var in till stan med mamma i fredags och handlade lite. Köpte de där stövlarna jag nämde i ett tidigare inlägg, och pumpsen! Var även in på H&M och köpte några baströjor också, det behövs alltid! Åkte till Johan på kvällen och tittade på tv och myste.

I lördags hade vi körrep mellan 14 och 17. Vi övade allt till både Lucia och julkonserten inför nästa vecka. Känns bra, kan nästan alla låtarna och stämmorna utantill. Bara lite finslip som behövs. Åkte till Danne på kvällen, skulle dragit till en fest men det blev inte så, vi åkte och våldgästade Mulika istället! Sen blev det att vi åkte till Heron och såg på bio. Vi såg Michael Clayton, ganska seg film. Men, men, bättre än att inte göra något på kvällen alls.

Igår var jag bara hemma och gjorde typ ingenting. Pappa höll på med min dator så nu måste jag installera om massa program men det får gå, jag slipper iaf vänta 20 minuter på att den ska starta varje gång nu! Ikväll ska jag till EF på lite glöggkväll. Det är för de som vill åka som Au Pair till USA, vi kan få hjälp med lite saker i ansökningen och sånt. Jag har lite frågor som jag tänkte fråga när jag ändå ska dit så.

Kanske skriver lite mer senare!

Lång promenad

Passade Alexander idag igen. Mötte upp Mia på jobbet så fick jag skjuts av henne hem till dem innan hon åkte tillbaka till jobbet. Var en ganska lugn dag idag också, busade med honom lite gran och sen satt han bara i mitt knä ett tag också och inte gjorde någonting. När jag skulle hem så åkte bussen förbi mig så jag tog en annan som kom direkt efteråt och hoppades att den skulle köra om men det gjorde den inte. Kom till Sköndalsbro sen började jag gå, gick till Farsta stand på 20 min, riktigt nöjd! Mötte Emelie från min klass i Brandbergen på pendeln hem, har nog inte träffat henne sen då, kanske nån gång efteråt men kommer inte ihåg från när. Det var trevligt.

Gamla kören
, eller vad jag nu ska kalla oss, har haft mejlbombning av varandras mejlkorgar de senaste dagarna. Alla skriver svar på allas mejl, men det är kul. På söndag är det julkonsert med Södertörns Brass och solister på kvällen och då ska både Sanna och Adam vara med så det blir att försöka komma dit!

I morgon ska jag iaf försöka dra med mamma till skopunkten och titta på de där skorna! Vill så gärna ha dem nu, och om hon följer med så kan ju hon ta två par så blir det tre för priset av två och jag kanske inte behöver betala så mycket som de kostar.. Hoppas kan man ju alltid göra.

Barn

Ja, dagens rubrik är barn. Detta p.g.a två anledningar för det första så passade jag Alexander idag, han var riktigt gosig hela dagen. Så kul när han tar några steg och blir överlycklig för att han själv märker att han går. Mia sa att han hade gått hela tio steg sen jag passade honom förra veckan, snart springer han väl runt i hela lägenheten.

Sen så har jag fått reda på att ännu en gammal skolkompis ska ha barn nästa år, eller rättare sagt två då både hon och han gick på Rytmus. Grattis!!! Nu märker man verkligen att man har tagit studenten och tagit steget ut i vuxenvärlden när folk börjar få barn och så. Själv så vill jag vänta några år, har lite sakern jag vill göra innan sånt kommer. Har ju mitt Au Pair år som jag ska göra, men det har ju med barn att göra också så det får räcka.

Grattis igen till er, gamla Rytmusare! Ni kommer alla bli jättebra föräldrar!

Ännu en dag...

Idag åkte jag in till stan och mötte upp Mulika. Vi gick till The English Shop i Söderhallarna och sen skulle vi leta reda på en liknande affär på Odengatan men den hittade vi aldrig... Men, men.. Var in på VeroModa och bytte mitt bälte idag iaf, fanns inte i svart så det fick bli ett brunt. Åkte till Tungelsta kyrka och hade Lucia och julkonsert övning på kvällen med kören. Gick bra, kan alla stämmor så nu är det bara texterna som ska in också! Ska läsa två verser också så de måste jag lära mig också, men det kommer nog gå. I morgon ska jag passa Alexander så det blir uppe med tuppen, är verkligen inte van vid att gå upp så tidigt. Men vad ska man göra och på Lucia ska vi ju träffas redan 6:20 på morgonen så jag ska väl inte klaga om jag ska upp vid 7 i morgon.

just det, hade fått ett trevligt litet mejl i morse av en på EF som håller i Au Pair-ansökningarna och så där om att de ska ha en liten glöggkväll för de som har tänkt att åka som Au Pair. De skulle även hjälpa en med ansökningarna om man ville det eller bara umgås. Tyckte det lät jättetrevligt så jag ska gå dit tänkte jag.

Skolan är över!

Nu har kursen haft sin sista lektion. Det hände inte så mycket på lektionen heller, vi pratade lite om hur kursen hade varit och en liten utvärdering fyllde vi i också.

Efteråt åkte jag och Mulika in till stan för att titta lite. Mulika skulle ha ett par tofflor så vi fick in på Feetfirst på Drottninggatan och upp på Skopunkten. Skulle kolla om jag också hittade några skor, hittade två par jättefina skor men jag blev osäker på det ena och det andra kostade 349:- och jag visste inte om jag skulle lägga det på skor nu. Hittade ingen bild på det andra paret men det var ett par jättefina röda stövlar! Vi gick vidare till Gallerian sen där jag gick in på Vero Moda och hittade ett par fina 3/4 jeans i svart nyans som jag köpte. Köpte även ett bälte men jag var ju så dum så jag glömde titta på längden så jag köpte ett för kort så jag får byta det i morgon.

Första december 2007

Japp, då var det december igen. Julen är snart här bara 23 dagar kvar. 
Köpte en chokladkalender igår, ett måste


Kom på att det är så mycket saker som måste göras de närmaste veckorna också:
  • Julstäda och pynta i rummet
  • Köpa julklappar
  • Baka lussekatter och pepparkakor
  • Öva in alla Luciasånger och titta så jag har ett linne som passar.
  • Måste hitta någon bra julskiva att lyssna på också!