Barnpassning

Två dagar med barnpassning. Passade Alexander i går och idag var det både Alexander och Zoí.  Märker att Alexander har börjat ty sig mer till mig nu än vad han gjorde de första gångerna jag passade honom. När jag kom hem så satt mamma och pappa och tittade på MTV då Torpedo var med.
Har börjat läsa lite smått i en utan
Marian Keyes böcker nu, Under täcket. Det är en bok med massa krönikor hon har skrivit så det är ganska skönt att läsa på bussen etc. Sen när kursen är slut så ska jag börja läsa mer igen! Älskar verkligen det. Men i morgon är det upp kl 7 som gäller och skriva! Ska ringa några samtal också som jag har tänkt göra hela veckan men det har inte blivit av.

Isans födelsedag!

image42
Födelsedagsbarnet!
Ja, må hon leva. Ja, må hon leva. Ja, må hon leva ut i hundrade år!


Igår fixade pappa det sista på Johans bil så att han kunde få hem den. När pappa stod och fixade så kom Anders, grannen, förbi och gjorde en vurpa på isen utanför.
Idag hade jag näst sista lektionen på kursen, ganska skönt, men nu måste jag bara skriva, som jag sagt så många gånger förr.. Åkte till Handen och handlade födelsedagspresent till Isan då hon fyller år idag! Hon kommer inte få den fören hon kommer till stan nästa gång men ändå. Sen var det kör, övade till Lucia. Mia satte in en extra rep den 8:e också så att vi verkligen kommer kunna alla låtarna. Just det, vi ska sjunga ute på Musköbasen i år igen!
På onsdag och torsdag ska jag passa Alexander så jag får sitta och skriva när han sover, för att kunna skriva klart.



Helgen som gått...

Japp, i helgen har jag läst! I fredags var det en kväll hemma bara och i lördagskväll kom Johan hit och myste. =) Vi satt och tittade på En andra chans som gick på TV4 och sen var det ju så irriterande att de inte visade de 3 sista minuterna av filmen!
Idag skulle Johan åka hem tidigt men det visade sig att hans bil inte gick så vi fick åka till Biltema och titta på någon del, men den fanns inte så pappa ska åka och titta på det i morgon åt honom. Så Johan blev kvar ännu en kväll! Jag fick köra till Biltema idag iaf, jag var och köpte en ny skylt igår jag tappade min förut i veckan.

Pappa tappade skylten

Fick precis reda på att pappa tappat skylten fram på bilen, då är det någon förbannelse över honom som gör att jag tappar mina övningskörningsskyltar! Haha! Ne, men tyckte det var lite kul, då det inte är första gången han har gjort det heller.

No more cold!

Nu är förskylningen nästan helt borta! Min c-vitamin chock av att äta typ 6 apelsiner verkar ha hjälpt. Idag har jag iaf försökt läsa så mycket som möjligt, måste fortfarande skriva massor men läsandet går bra. Men ibland måste man få ta en paus och titta på tv, typ Big Love! Har de bara några avsnitt kvar på säsong två nu. =) Blir läsning hela helgen iaf, har ca 120 sidor kvar att läsa innan tisdag men det är ingen fara.

Tappa skylten!

Pappa mötte upp mig hos Mia idag efter att jag hade passat Alexander så jag skulle få övningsköra hem, lyckades hamna i en kö från efter någon olycka som hade hänt mellan Länna- och Haningeavfarterna. Men när jag kommer hem så frågar jag pappa på skoj om skylten sitter kvar då tittar han bak på bilen och blev helt tyst, ingen skylt fanns där.
Har tappat övningskörningsskylten tre gånger nu!
Men jag kan iaf skylla på att de två senaste gångerna har det inte varit jag som satt på den på bilen utan pappa. Så nu kan jag inte köra fören pappa skaffat en ny skylt (igen). Men jag undrar när det är jag tappar den. Om det är på motorvägen eller ngn annan stans? Aja, nu finns det inte så mycket att göra åt det mer än att vi måste komma på ett sätt så den sitter kvar!

image41

22/11

Dags att åka till Mia. Får hoppas att tåget inte är försenat bara, man vet ju aldrig. Antingen är det lövhalka eller så har de inte tänkt på att det blir snö öven i år. Under de gånger jag har åkt tåg sen snön kom tror jag att 50% av tågen har varit försenade eller blivit försenade. Snön har iaf börjat smälta riktigt rejält nu. Blir nog ingen snö kvar till första andvent, men, men, vad ska man göra..

Kommentarer

Vad glad man blir när man får kommentarer på sina inlägg! Tack ni som skrev kändes riktigt kul och försöker bli av med förkylningen så gott det bara går. Idag har jag då försökt att få lite pli på förkylningen, det har väl gått sådär men jag är inte lika snuvig idag som igår iaf! Har ätit massa apelsin och c-vitamin. Kan inte någon komma men en bra huskur mot förkylning som funkar?!

Nu börjar
julen närma sig, bara lite drygt en månad kvar och all julpyntning kommer upp i affärerna. Eller de började redan direkt när Halloween var slut men ändå. Måste de alltid börja så tidigt?! NKs julpyntning i fönstrerna kom ju upp nu i helgen, har inte varit in och tittat på dem än men det kommer väl. Snart ska man väl börja tänka på vad man ska köpa för julklappar också, blir svårt att hitta när man knappt har några pengar, student som man är. Kanske ska ge alla en kram bara ;-) Sen kommer släktingarna och frågar vad man önskar sig och på den frågan brukar jag svara, "Jag vet inte", men nu i år vet jag vad jag önskar mig så jag inte har råd med det själv och det är inte någon fjantig sak utan någon som är en investering. Det jag önskar mig i julklapp är körlektioner, en teorikurs eller bara bidrag till körkortet. Slå ihop det med min födelsedag om det är så, (fyller år en månad efter jul så.. ). Eftersom jag har mina tankar om att åka till som au pair och körkortet är det enda som stoppar mig just nu.
Men julen har blivit så överskattad numera! Julen håller på i två-tre månader, alla vill ha så dyra och så snoffsiga prylar som möjligt osv... Usch!

image40
NKs julskyltning från förra året.

Snuva

Ännu en snuvig dag. Japp, är snuvig till tusen! Orkar inte med det här! Någon som har en bra huskur (som funkar)?
Hade redovisning i dag, jag och Izabela pratade om Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna. Gick riktigt bra. Alla hade redovisningar om olika högerextrema partier från runt om i Europa. Till nästa vecka ska vi också göra en presentation men en mycket kortare, ca 5 min lång bara. Skulle åkt till Sh i morgon och kopierat en text men Dorota hade scannat den och mejlade den nyss till mig och det tyckte jag var riktigt snällt. Så veckankommer gå åt till att läsa massor och skriva klart mitt arbete som ska vara inne den 3:e december.

Födelsedagskalas

Jahapp, då var denna dagen slut. Var på ettårskalas idag för Alexander. Shit vad mycket bilar han fick! I går var vi hemma hos Fredrik på lite fest, det var mysigt med en enkel hemmafest kväll och nu ikväll har vi tittat på Ladder 49. Just det, Johan har köpt bil idag, en vit, årsmodell -95 tror jag det var. Men fråga inte vilket märke, ingen aning om det. Kan lägga in en bild senare. Orkar inte skriva så mycket idag heller.

image39
Lägger in en bild på hur våran baksida såg ut efter att all snö kom i tisdags.


Tänk vad tiden går fort, fick precis reda på om att en klasskompis från gymnasiet som ska ha barn nu till våren! Tänk, nu kommer den tiden då vissa börjar få det, vissa åker utomlands och andra sticker någonstans i Sverige.

Snöoväder!

Ja, mycket snö var det iaf. Igår kunde man knappt gå utanför dörren och jag satt hemma förkyld som bara med och med en hals som knappt används. Så himla hes! Sen har jag inte suttit vid datorn på länge så jag har inte kunnat skriva heller. Nu sitter jag vid pappas dator för min krånglar lite så jag återkommer om helgens bravader med U2.se fest, tjejkväll osv.

Skulle passat Alexander idag också men eftersom jag är så här som jag är så kändes inte det så smart. Just nu är det bara att jag inte kan prata så mycket men i övrigt är jag bra. Ska ringa Mia sen och kolla med henne.

Dålig på att uppdatera!

Aja, vad ska jag göra. Mitt liv består inte av att jag ska sitta och blogga hela dagarna så att itne blogga på några dagar är väl bara posivit. Ska försöka skriva ner vad jag har gjort i veckan nu lite kort iaf.

I söndags sjöng jag med kören, först på Muskö och sen i Tungelsta. Det gick riktigt bra, både de som lyssnade och Mia tyckte att det var bra. =) Var uppe mycket tidigarde än jag brukar i måndags eftersom jag skulle hem till Mia och följa med henne och Alexander till kyrkis. Efter det åkte jag till Sh och skrev på presentationen tillsammans med Mulika och Izabela.

I tisdags var jag i på Sh och hade presentatione, det gick väl sådär men vi gjorde den iaf. Nu är det bara att läsa massa sidor till nästa vecka och skriva en massa! Åkte till kyrkan och mötte Jenny, satt där och drack varmchocklad och hjälpte henne med hennes spanskaläxa. Minns mer än jag trodde när det gäller det spanskan. På kören började vi med julkonsertlåtarna, härligt! Nästan lite så man längtar till julen när man sjunger dem.

image38

I onsdags satt jag hemma och pluggade tills Martin ringde och sa att Erik var i
.SE-tidningen så jag åkte till Vh och hämtade några, upptäckte då att de även var med i City. Idag har jag passat Alexandet för första gången, gick riktigt bra. Det roliga var att han började gråta när Mia kom hem men han hade inte gråtit någonting på hela dagen. I morgon ska jag bryna köttfärs till tjejmiddagen innan jag ska till kyrkan och passa Alexander då Mia ska spela på en begravning och efter det ska jag hem och skära alla grönsakerna.

Två dagar

Igår gjorde jag inte så jättemycket, var hemma hos Johan och kollade på tv och pluggade lite. Torpedo var med i Metro igår också. Mamma tog typ 15 tidningar, haha. Tycker det är kul att det står så här i artikeln:

"TORPEDO....
... är Pontus Levahn (gitarr, sång),
Andreas Hogby (gitarr, sång),
Love Martinsen (keyboard, piano),
Erik Welén (bas, skrik) och
Martin Karlsson (trummor)."

Så Erik spelar bas och skriker i bandet! Haha!

Johan och jag fick för oss att titta på film mitt i natten igår så vi såg The Shawshank Redemption, riktigt bra film. Kommer ihåg när jag såg den i skolan i 9:an och vi skulle göra en filmanalys på den. Det var inte lätt då.

Idag åkte jag hem samtidigt som Johan åkte till jobbet, satt och pluggade lite på tåget, finns ändå ändå inte så mycket annat att göra. När jag kom hem hjälpte mamma lite med att göra potatissallad också, ganska många liter! I veckan hjälpte jag henne med Vaniljkakor också.

Pappa, mamma och jag har suttit och tittar på tv hela kvällen. Vi tittade på Isprinsessan på Svt, Camilla Läckbergs roman som de gjort till en miniserie. Kändes lite fel att se den eftersom de har uteslutit personer från boken, och sen tycker jag inte riktigt att vissa skådespelare passar i vissa roller. Läste boken ganska nyligen så jag stör mig ganska mycket på småsaker medan pappa knappt tänker på det. Läs boken iaf, eller läs alla hennes.

Dagens låt: Sometimes You Can't Make It On Your Own - U2
Så fin låt, Bono sjöng den första gången på sin pappas begravning 2001