TEORIN

Jag klarade teorin!
image115
Jag fick 60/65 så nu är nästa steg halkkörningen

Tisdag

Tisdag och tillbaka till jobbet efter 5 dagar ledigt. Jobbade bara 3½ timme idag också men det var ganska skönt med en kort dag. Det var kul att det var massor av snö ute så barnen kunde åka sjärtlapp. Men de fick inte åka utan hjälm.

När jag kom hem hann jag precis sätta mig i soffan innan det ringde på dörren, där stod två av mina brorsbarn och mamma kom gående på gatan och strax efter det kom pappa i bilen. Blev en barnvänlig middag bestående av macaroner och köttbullar. Pappa körde mig till kören så jag hann i tid. Vi började äva på Can't by me love och lyssnade igenom
Förklädd Gud. Vi kom överens om att alla ska köra alt stämmorna och att vi skulle sjunga första och andra alt istället för att sopranerna tar sopran stämman. Det blir både lättare för oss, då vi inte behöver öva in flera stämmor på alla ställen och att sopranerna har ltie svårt att kpomma upp på vissa höga ställen. Men det ska bli kul i alla fall.

På väg till Kungsängen

DSC00319.JPG

Är på väg till Kungsängen nu. När jag gick förbi Allévägen såg jag att en bil kört av. Farmor, farfar, Martin och Leo åkte av vägen när de skulle tillbaka till Göteborg. Alla klarade sig oskadda som tur är! De hann ungefär 8 mil, så pappa fick åka och hämta dem. Så nu där de åka tåg hem i eftermiddag. Stod på Aftonbladetshemsida att det hade varit nästan 70 olyckor på 3 timmar. Så det är verkligen halv ute, jag höll nästan på att halka när jag gick till tåget.

Skinnjacka

Såg att Kenza lottar ut två skinnjackor, riktigt snygga från Jofama. Blev riktigt sugen på att ha en!
image113


Sitter och pluggar lite teori nu. Bara några dagar kvar.

DSC00317.JPG
Sitter och pluggar lite teori nu. Bara några dagar kvar.

Skärtorsdag och långfredag

Idag ska man ha tråkigt om man ska följa vad påsken egentligen handlar om. Idag var den dagen Jesus hängde på korset. Men, men det är ju inte så längre att allt är stängt och så..

I onsdags jobbade jag mellan 7:30-15:45 åkte hem och packade lite sker innan jag åkte in till stan och mötte Mulika. =) Det var ett tag sen vi träffades så det var kul, vi gick på bio och såg "No country for old men". Den var lite annorlunda, väldigt lite dialog i den. Efter filmen åkte jag hem till Johan, det var mysigt. Somnade ganska fort på kvällen, vaknade en stund efter att Johan åkt till jobbet. Igår pluggade lite teori innan jag åkte hem. Gillade vädret, i alla fall norr om stan. När jag satt på tåget började det snöa när jag kom till Handen ungefär. Satt och pluggade på hela tågresan, när man ska sitta i en timme kan man ju lika gärna utnyttja den till något bra. På kvällen var det Skärtorsdagsmässa i Västerhaninge kyrka, det var mysigt. Har aldrig varit på någon påskmässa förut så, och i morgon ska vi sjunga Påsknattsmässan i Tungelsta. Igår kväll kom även farmor, farfar, Martin och Leo hit. De ska vara här över helgen så.

Idag har det snöat! Fick övningsköra till Maxi och tillbaka, gick riktigt bra med tanke på att jag inte hade kört i snö förut. Har suttit lite vid datorn och gjort lite teori, jag är bra på alla skyltar men sen ska man ju kunna allt annat också.. I kväll ska jag, Johan, Elin och Jonta till 80's har vi tänkt.. Det ska bli kul, var ett tag sedan jag var ute.

GLAD PÅSK!!

image111

Snöig tisdag

I morse när jag vaknade var det snö ute. Ingen kramsnö utan jobbig blötsnö. Usch! Aja, fick skjuts av pappa till jobbet i morse i alla fall. Ville inte direkt cykla i det vädret, sen skulle jag till kören direkt efter att jag slutade också så det var smidigare att lämna cykeln hemma. Satt inne på lilla vilan mitt på dagen, tog med mig teoriboken in och satt och plugga under tiden som de så sov. Kunde försöka göra lite nytta.

Åkte direkt till kören då efter jobbet. Mia var inte där när jag kom men jag fick komma in ändå, de känner mig där nu. När Mia kom så fick jag lite barnvaktstider. Ska bli kul, var så länge sen jag träffade barnen nu! Gav lite låtförslag till konserten vi ska ha i maj, med info på vart Mia kan köpa noter i körarr. På kören gick vi igenom sångerna inför helgen, vi ska sjunga både på torsdag och lördag.

Nu sitter jag framför tv och tittar på "The starter wife" inte kanske den bästa serien men den går an en tisdag kväll efter en lååång dag på jobbet (7-16:30). I morgon jobbar jag inte lika länge, ska träffa Mulika på eftermiddagen och på kvällen ska jag hem till Johan.

Ny frisyr

Nya frisyren, inte bästa vinkeln men det får duga. =P

17/3

Igår gick jag och älsklingen på promenad med en hund som bor i mitt område. Vi tänkte gå en lång promenad, det blev att vi gick till Elin och plockade med henne och Dogge och gick tillbaka hem till mig. Hundarna blev ju helt galna och sprang runt och jagade varandra hela tiden. Elin, jag och Johan satte oss och tittade på film, vi såg Guds stad. Bra men hemsk film.

Idag jobbade jag bara 5 timmar, ganska skönt åkte in till stan när jag slutat och gick och klippte mig, blev riktigt nöjd, lägger in en bild senare. Var lite irriterande när jag skulle betala så fungerade inte mitt kort, så jag fick gå till bankomaten men självklart fungerade inte den så jag fick gå till nästa bankomat där jag äntligen fick ut pengar. Efter det fick jag gå tillbaka till frisören och betala. Gick sen in till Stockhome som har öppnat nere i Sergelgången. Jag köpte en korg som jag ska ha i min bokhylla, har en sen innan men har tänkt köpa en till.

Kram

Lördag kväll

Igår efter jobbet åkte jag till Kungsängen och skulle möta Johan och Jonta vid stationen. Sen åkte vi till Kista och mötte upp Forsberg, Zanna och Fanny för att titta på nya Rambo filmen.

Idag har vi varit i Johans gamelmosters lägenhet och rensade lite. Hittade ett par snygga skor som jag fick. Lägger in en bild senare. Ikväll är det i alla fall dags för slut finalen av Melodifestivalen. Får se vem som vinner, jag tror att Charlotte har en ganska stor chans. Men vi får se sen.

John 9 år!

Ja må han leva,
ja må han leva,
ja må han leva ut i hundrade år!

GRATTIS JOHN!


image109



Torsdag 13/3

Skönt att vara tillbaka på jobbet idag! Känns lite konstigt att tycka så men det om man jämför en dag på  jobebt med en dag hemma så känns det som att man får mer gjort när man är där. Mötte en av mina gamla lärare från lågstadiet när vi var ute idag. Hon kom förbi och skulle lämna några saker på expeditionen.
Blev inte så lång dag som jag trodde. Var beredd på att stanna till halv 6 men det behövdes inte. Sista barnet gick vid tjugo över fyra. De skulle ha APT idag så alla barnen skulle hämtas före 16 men vi skulle ha tre kvar och det skulle komma en/två barn från Speldosan. Men det kom inga och vid fyra så hade jag bara en kvar.

Onsdag, hemma och trafikskolan

Sista dagen hemma! I morgon tillbaka till jobbet, skulle jobba 8-13 men det kan hända att jag får jobba till stängning.

Idag var jag i alla fall på trafikskolan och gjorde några av deras teoriprover. Satt och pluggade lite innan jag stack dit också, de öppnade inte fören 14 så jag hann sitta i några timmar. Ska sitta nu i helgen och plugga också. Har inte så lång tid kvar till jag ska göra provet heller! 2½ vecka bara! Måste sitta varenda timma som jag inte jobbar nästa vecka och plugga!

Aja, inget mer tjat om det nu.. Ska lägga mig snart.. Kram på er!

BIG LOVE

Finally! Den kommer till Sverige! SVT1 den 16 april kl 22.

Big Love!
image108

Såg den när jag var i London för 1½år sedan, sen såg jag andra säsongen i höstas tack vare min bror. Väntar på säsong tre nu men under tiden kan man ju se säsong ett igen!

Tisdag

Hemma från jobbet idag också... Eftersom det går magsjuka på jobbet bland barnen så har de en 48 timmars gräns om man haft magsjukesymtom. Igår hade jag jätteont i magen, blev inte värre än det (som tur var) men jag kommer vara hemma de där 48 timmarna uti fall att det är något sådant. Man vet ju aldrig. Så på torsdag är det dags för jobbet igen! Gillar inte vara hemma så här, är hellre på jobbet. Men vad ska man göra. Hinner i alla fall plugga lite körkortsteori nu idag och i morgon. I går orkade jag inte alls. Kommer skippa kören i kväll också, lika bra. Vi gick igenom alla låtarna förra veckan och det var inga problem så, jag borde klara mig att vara borta en vecka.

Måndag

Igår kväll var jag på Patricia, mamma och jag körde hem John innan vi åkte dit. Han somnade i bilen på vägen. Träffade massa underbara människor på Patricia i alla fall, var ett tag sen jag såg vissa av dem så det var kul.

Vaknade i morse av att jag hade jätteont i magen, ringde jobbet och sa att jag inte kunde komma. Går mkagsjuka hos barnen så trodde att det skulle kunna vara det, men känns inte som det. Har blivit lite bättre under dagen i alla fall, har fortfarande lite ont i magen men tror inte det blir värre.. Peppar, peppar...


Söndag

Söndag morgon och jag, John och mamma sitter och tittar på tecknad film på TV1000 Family. Boog & Elliot. Vad man skrattar!

Ikväll blir det en snabb sväng till Patricia. Börjar jobba klockan 9 i morgon så jag vill inte vara ute för länge. Det kan ju hända att de ringer tidigare också, de gjorde ju det förra veckan.

Mulle: Du får väl komma hit så får vi titta på strutsarna.

Lördag kväll

Så har man tittat på Andra chansen i Melodifestivalen, Sibel och Nordman. Får se hur det går nästa vecka då..

Åkte till Johan igår efter jobbet vi gjorde middag och åkte till Jonta i Sumpan, Kim och Fredrik var också där. Vi tittade lite på tv på lite olika program som gick. Åkte väl hem vid 11-12 snåret nån gång,.

I morse vaknade jag av att min mobil ringde vid kvart i  9, det var min brorson som undrade om jag kunde fälja med honom till hans pingisträning. Och som den snälla faster som man är så följde man med. Johan har ju åkt på kryssning nu idag så jag skulle ändå inte vara kvar i Kungsängen på kvällen. Fixade lite saker hos Johan innan jag åkte och sen så mötte jag John och min bror, Johan, i Älvjö och vi åkte till pingisen. Satt och pluggade körkortsteori i en timme medan han spelade. Sedan åkte vi vidare hem till mig och så hade mamma och pappa köpt mat  som vi fixade. Efter maten gick jag och John för att titta på strutsarna som finns här i Tungelsta, men de var inte ute så vi ska gå förbi där i morgon och titta om de är ute då. När vi var på väg hem igen så såg vi tre stycken rådjur på ängen bredvid vägen.

Snart är det dags att gå och lägga sig ska bara titta klart på CSI Miami först.

Torsdag.

Jahapp, så har det gått ännu några dagar. Har jobbat fulla dagar hela veckan. Skulle egentligen gjobbat halvtid hela veckan men med massa folk sjuka så blir det fler timmar för mig. Vi var och hälsade på ett annat dagis igår också med 5-åringarna. Våra 5-åringar och deras ska gå tillsammans nästa höst så det är så att de lär känna varandra.

I går hörde min bror av sig och behövde barnvakt några timmar för han skulle på föräldramöte och hans fru skulle på kör så jag åkte dit direkt efter jobbet. Vore kul om han gjorde det lite oftare, är inte varje dag som jag passar dem.

I morgon ska jag i alla fall åka till älsklingen efter jobbet! Var ett tag sedan vi träffades då vi båda har jobbat och sen var ju jag i Göteborg förra helgen så. Får se vad vi hittar på, kanske skulle sticka till Jonta och titta på film med några fler eller så stannar vi hemma och tittar på tv.


Göteborg

Var ju ner till Göteborg i helgen. På vägen ner i fredags fick jag köra en bit runt Jönköping. Sen fick jag köra från Partille till Stora Höga, när vi hade lämnat av brorsan och hans tjej.

På fredagen så var Irmas begravning. Det gick bra att sjunga men tårarna kom direkt när jag hade slutat. Sjöng först i alla fall och om hade sjungit senare tror jag inte att jag hade klarat det. Vi åkte på minnesstund vid Slottsskogen efter begravningen och sedan vidare till graven där hon ska ligga bredvid sin man.

På kvällen skulle vi på middag hos min faster och hennes man så jag följde med hem till min bror och vi spelade lite Wii, jag och Leo försökte oss på ltie baseball men det fick inte så jättebra, vi var bättre på tennisen. Sen bar det av till min faster och träffa alla igen. Det var fullt med barn, mina fyra brorsbarn 2-9 år gamla och mina två sysslingar 5 och 7 år gamla.

Lördag, och dags att åka hem. Men vi var förbi lägenheten för vi skulle ha med oss saker till Stockholm. Så vi hade ett fullt släp med oss hem. Innan vi åkte åt vi middag hos Martin och Leo så vi kom i väg vid halv 7 tiden och var inte hemma fören vid 12. Och då var det bara att lasta ut lite saker.

Måndag

Måndag igen.. Blev väckt i morse av att mamma kommer ner och ger mig telefonen. Det var från jobbet, de undrade om jag kunde komma tidigare. Så det var bara att gå upp. Var ganska kallt ute idag men vi var ute länge ändå. Fick förlängd dag också, skulle jobbat till 14 men jag jobbade till 16. Två timmar mer är två timlöner mer. Haha. Fick förlängd dag i morgon också. Börjar halv 9 och slutar 16.

Har haft lite svårt att sitta hela dagen idag. Jag halkade i våran trappa hemma och slog troligtvis i svanskotan. Har även fått blåmärken på ena låret, vaden och ena armen.  Men jag överlever..