En lugn dag

Cyklade till jobbet i morse även fast det låg lite snö på marken, tyckte inte det var så halt så det funkade. När jag kom till jobbet märkte jag att de skulle gå iväg lite så jag gick till skogen med 5-åringarna och två andra fröknar. Riktigt mysigt att vara ute i skogen vid halv tio på morgonen faktiskt. Sen var resten av dagen ganska lugn.

På kvällen åkte jag och mamma in till stan och åt wok och sedan gick vi vidare till Beyond Retro och pratade lite med Erik medan vi väntade på att pappa skulle komma. Efter det var det av på vernissage bara en bit bortanför Beyond, det var en gammal granne till mig som skulle ställa ut lite tavlor. Riktigt häftiga må jag säga.

Vila i frid!

Natten mellan måndag och tisdag avled min pappas mormor.
Kommer kännas lite tomt att åka ner till Göteborg nu mera.

image95

GRATTIS TILL MIG!!

Japp så nu var man 20!
image94

Skriver så sent i dag då jag har jobbat mellan 9-16:30. Kändes faktist skönt att jobba efter att ha varit sjuk i en vecka. När vi var ute på eftermiddagen och två av barnen fick reda på att jag fyllde år gjorde de en liten sandtårta med ljus i till mig, så gulligt!

I går var vi på Patricia och åt middag, det var riktigt mysigt. Vi blev färre än vad det var planerat men så blir det när folk blir sjuka. Lyckades få mamma till att jag fick köra hem och när jag nästan var hemma så la en polisbil sig bakom mig..Men jag körde på. Hehe.

Har ju fått massa presenter också.. Eller massa var det inte men några iaf:
  • Trisslotter av Pierre
  • Presentkort på Pocket Shop av Johannes och Tony
  • En rattmuff och pengar av min faster och hennes man
  • Halsband av mamma och pappa
  • Körlektionsbidrag av farmor och farfar, mamma och pappa och pappas mormor
  • Pengar av Tobbe och Fredrik


Barnkalas

Idag fyller IDA, min ena brorsdotter, 6 år så vi ska snart åka dit på kalas.image86

Sitter just nu och lyssnar på musiken från RENT och väntar på att vi ska åka. Paketen är redan inslagna så. Måste fixa håret bara..

RENT

Såg nyss Rent på TV. Helt underbar! Såg musikalen när den gick på Göta Lejon i våras, grät lika mycket nu som jag gjorde då när Angel dog. Jag skulle kunna se filmen hur många gånger som helst. Älskar "La Vie boheme" och "Take Me or Leave Me"! Helt klart två av de bästa låtarna. Nu behövs bara åka till The Big Apple och se den på Broadway. Wilson Jermaine Heredia är helt underbar som Angel, de andra är ju bar också förståss! Många av skådespelarna har ju även spelat i musikalen på Broadway så det gör det ju inte sämre.

Lägger även in Seasons of Love

Nytt

Mamma och jag var i stan så då blev det lite nya saker.

  • Skor från dinsko för 50:- (!)
  • Baslinne från GinaTrocot
  • Leggings från GinaTricot
(Har ingen bild på dem)
  • Tunika från GinaTricot

 

födelsedagar..

"don't forget april 29!!" Var kommentaren jag hade fått på mitt förra inlägg... Och svaret är: Redan inskrivet!

Och nu är det inte så långt kvar till min födelsedag heller! Tre dagar lite drygt. På söndag ska vi till Patricia och ha långbord. Får inte dricka något eftersom jag äter penicillinet men det går bra ändå! vi kommer ha en kul kväll ändå.

almanacka

Fick min almanacka igår också!
Så igår fick jag fylla i massor av saker....
image81

Helgen

Eftersom jag inte orkade skriva något vad som hände i helgen tänkte jag göra det nu.

I fredags åkte jag till Johan och tittade på tv. Let's dance var det första vi tittade på, bara för att jag ville titta hur det gick för Björn. Sen blev det någon film, kommer inte ihåg vad.

På lördagen åkte Johan och jag till Kista och jag köpte en grön klänning på H&M och Johan köpte lite målardukar på Claes Ohlsson som han ville ha. Sedan bar det av till IKEA och titta på säng till honom och lägenheten.
Hittade en bra (och stor) som han funderar på. På kvällen åkte jag hem till Danne eftersom han åkte till USA i tisdags så skulle han ha lite "hej då" och det blev lite fika och mycket SingStar. Sen på natten skulle jag ta nattbussen och tunnelbanan till Johan men Dannes pappa tyckte inte jag skulle åka det vid ett tiden själv så de körde mig till Ursvik där Johan kom och hämtade mig.

När Johan och jag kom hem igen, det var då jag fick sådan frossa och visste inte vad det var så Johan körde hem mig på söndagen när jag hade typ 38graders feber.

Halsfluss

Japp, jag har ju då inte mått så bra de senaste dagarna så det är därför jag inte har skrivit. Igår blev det promenad ner till Vårdcentralen då jag hade mina aningar om att jag fått halsfluss och det var rätt, så nu käkar jag penicillin. Har ingen feber längre och mår mycket bättre idag iaf. Nu orkar jag göra massor av saker men i måndags låg jag bara i soffan och gjorde INGENTING

Sjuk

Har varit/är sjuk så jag har inte orkat sitta vid datorn. Uppdatering kommer kanske i morgon om jag orkar.

Ensam vid öppning...

Glömde berätta att idag när jag kom till jobbet kl 7 så var det ingen annan där mer än städerskan. Hon hade skickat ner alla barnen till fritids då ingen hade varit där. Jag blev lite chockad och undrade vad jag skulle göra men det löste sig, medan jag var ner och hämtade barnen på fritids så kom en annan fröken så vi fixade frukosten och fick ut barnen när de var klara. Sen var det bara att vara ute i 3 timmar. Tror inte det händer någon mer gång, för min del iaf, då jag börjar 7:30 som tidigast nästa vecka.

Nya tofflor

Japp, har införskaffat ett par nya inneskor.  Kännde att det behövdes, jag vet att jag ska jobba några dagar på Syskonstugan nästa vecka också och då kan jag lika gärna ha ett par inneskor. Det är ju dessutom skönt att gå med hemma också när det är kallt på golvet. Ska bara titta på några täckbyxor nu också, behöver inte vara några dyra då  jag inte kommer använda dem dagligen så att säga men det kan vara bra att ha om jag ska dit fler gånger.

Rån i Västerhaninge

Så var man hemma igen! Eller kom hem för en timme sen, har suttit och tittat lite på TV. Fick reda på när jag jobbade att bankerna i Västerhaninge blev rånade under förmiddagen. De ligger vägg i vägg så antingen hade de gått emellan eller sprungit runt. Polisen hade stoppat pendeltågen till VH också. Troligtvis hade de sprängt bankvalvet inne på SwedBank.

Får se vad jag ska hitta på resen av dagen. Någonting kommer jag nog på. Hoppas på att min kalender ska komma idag också! Nu har det ju gått snart två veckor så då borde den ju komma!

God morgon!

God morgon på er! Snart är det dags för mig att gå till jobbet, får skjuts av pappa idag. Känns skönt att veta att jag kommer vara hemma innan 12 idag också.

Aja, måste gå nu! Ha en bra dag!

17/1

Jahapp. Igår åkte jag hem till Johan för att mysa lite då. Vi tittade på film och åt lite onyttigt. Jag somnade vid halv 1 typ och var jättetrött medan Johan låg och läste tror jag det var. Började inte förän kl 13 idag så jag åkte ifrån Johan vid halv 12 och hann t.o.m. hem emellan och byta jacka och skor. Sen gick jag ner till Syskon, kändes riktigt skönt, det tar ändå bara 10 minuter att gå så varför ska jag gå till bussen eller tåget först för att sedan vänta där i 3-4 min när jag redan kunde ha varit där. När jag kom dit så satte jag mig inne på vilan hos de minsta och bara tog det lungt medan de sov. Satt väl där inne runt 20 minuter innan jag började väcka de som inte vaknat än. En av de minsta har jag märkt nu efter ett par dagar är väldigt seg att väcka. Men det brukar fungera när andra barn kommer in och vill leka med honom och att han får hjälpa till att plocka in sin madrass han sovit på. Efter det av det mellis och sen dags att klä på barnen för de skulle ut. Sen var vi ute tills jag slutade vid halv fem då jag gick hem.

Har suttit framför tvn och kollat lite underkvällen, fanns inget direkt att se men, men. Ska gå och lägga mig snart, ska upp kl 6 i morgon igen.

En dag på dagis...

Kom hem från jobbet för drygt en timme sen. Regnade när jag slutade men jag gick hem ändå, mina skor blev dyblöta. Men, men.

Idag när jag kom dit var det bara Lena där innan och några av barnen. Då var det frukostdax för dem och sen utelek. Vi var inte ute så länge idag eftersom det regnade och alla var frusna. Så när de flesta hade kommit och några av barnen skulle ha "tema" så gick vi in igen. Catrine var hade "temat" så jag var ensam på avdelningen men det gick bra. Det är ganska lugnt på den avdelningen, inte lika många barn och så. Lagom till lunch kom Catrine tillbaka och jag gick till matsalen med de äldre barnen. Efter lunch satt jag och spelade Fia med Knuff med några barn men fick avbryta det för att reda ut ett bråk. Vi var på Nemo/Blunder i A-vingen efter mellanmålet då vi skulle vara så få personal till alla ungarna. Satt och läste sagor för några stycken i en soffa, kommer inte ihåg hur många sagor det var. Gick hem vid 16, skulle bara ha jobbat till kl 15 men de frågade om jag kunde stanna en timme extra då det var ont om personal så, why not?

I morgon jobbar jag 13-16:30 så det ska bli skönt att börja lite senare och då kan jag åka till Johan idag utan att behöva åka jättetidigt imorgon. Men på fredag jobbar jag förmiddag, 7-11, inte så farligt att gå upp vid 6 om jag ändå slutar vid 11 och är hemma innan 12.

Nu ska jag packa min väska men lite nödvändiga saker.!

Trött som bara den!

Jobba sliter på en när man inte har jobbat på länge. Satt och gäspade på kören. Började kl 9 i morse och hade stängningen då de ordinarie var på möte sista halvtimmen. I morgon börjar jag kl 7 och måste upp tidigt! Pappa kör mig ner till Syskon iaf. Ska jobba där några dagar nu då en har gått ner på halvtid så jag ska få ta den andra halvtiden då. Det känns bra, får lite pengar och referenser osv.

Nu ska jag gå och sova! God Natt!

Idrottsgalan 2007

Många priser delades det ut. Mamma, jag och pappa satt och kollade även om mamma kanske inte är så sportintresserad. Synd att Kallas senaste lopp inte räknades in annars hade hon varit självklar till ett pris tycker jag. Jag gillade att Sportspegelns pris gick till ett danspar, inte varje år ett danspar får pris på Idrottsgalan. När Kajsa kom in och hela Globen ställde sig och applåderade. Jerringpriset gick till Zlatan, tyckte nästan att Kallur skulle fått det i år igen. Men, men.

Nu ska jag titta på CSI och sen sova, ska upp 7 i morgon. Ska vara på Syskon kl 9 och jobba och direkt efter det är det första körrepet för iår.

Jobb

Japp, idag har man jobbat. De ringde från Syskonstugan imorse och behövde folk på en avdelning för 1-5 åringar så jag åkte ner. Kändes skönt att få jobba och veta att det kommer komma lite pengar in på mitt konto nästa månad. De frågade även om jag kunde jobba i morgon mellan 9-16:30 och jag har ju ändå inget att göra så. Hoppas att de vill ha mig där fler gånger eller kanske på någon av de andra dagisen.

Helgen över... igen..

Ännu en helg spenderad med älsklingen!
I fredags var jag så hurtig att jag gick ner till kyrkan när jag skulle passa Alexander under en begravning som Mia skulle spela på. Tar bara 20 min att gå dit så jag tänkte, varför inte? Alexander var pigg och glad som vanligt och han lekte förfullt med bilar och mega-lego som finns i kyrkans lokaler.
Åkte hem till Johan på kvällen och vi köpte morötter, gurka, paprika och blomkål och hade det som fredags
snacks istället för chips och sånt. Vi tittade lite på Let's Dance vissa var ju riktigt duktiga! Får se vilka som blir det vinnande paret i år.

Lördag dag spenderade vi i Johans gammelmosters lägenhet. De håller på att fixa i ordning den efter vattenskador. Vi tvättade ur kyl och frys så att den blev ren och vi kunde sätta i gång den igen. Sen efter det revs spisen och fläktkåpan ut så nu är det tomt där. På kvällen åkte jag och Johan till Kista och tittade på bio, vi såg Arn - tempelriddaren. Hade inte läst böckerna innan så jag hade typ ingen aning om vad den handlade om men den var bra.

Hela dagen idag har vi varit i lägenheten igen. Johan och hans pappa har satt upp väggmattor i badrummet. Själv gick jag en promenad i solen och pluggade körkortsteori. Funderar på att kanske boka en tid för det i slutet av februari eller början av mars. Lägger in några bilder från idag också.

När jag åkte hem mötte jag Anni på Kungsängen station så jag fick lite sällskap några stationer resterande tid läste jag teori. Snart ska jag ta och lägga mig. Får hoppas att de ringer från Syskonstugan och vill ha vikarie i morgon, annars tänkte Elin och jag gå ut och gå en lång promenad.

Örhängen

"Bloggerskan Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari."



Pappa har åkt till Göteborg

När jag kom från Johan idag fick jag stryka skjortor. Mamma har lite svårt att göra det med bara en arm som fungerar till 100%. Pappa behövde nämligen några, han åkte till Göteborg så fort han kom hem från jobbet idag. Hans mormor har blivit dålig och ligger på sjukhus efter en hjärtinfarkt. Vet inte hur länge hon kommer klara sig, hon är fyller ändå 99 år i juni.

image70
Bilden är från min fasters bröllop i maj förra året.

Skickar en STOR kram till Irma!!

Barnpassning

Två dagars barnvakts sittande nu. Passade Alexander både igår och idag. Det är så kul nu när han går och halv springer runt i lägenheten. Men han sover väldigt mycket nu, men som Mia sa han är nog inne i en växtperiod nu.
Det var lite otur igår, när jag precis kommit till Mia så ringer de från Syskonstugan och säger att jag kunde fått jobba den dagen. Men eftersom jag hade lovat Mia och redan var hemma hos henne blev det lite svårt. Får hoppas på att de ringer någon gång nästa vecka också, sa att fr.o.m. nästa vecka kan jag varje dag! Pappa hämtade mig efter att jag jobbar och jag fick köra hem och lyckades tappa min 5:e skylt! Denna gången var det pappa som hade satt på skylten så inte mitt fel!

Idag åkte jag förbi Beyond Retro efter jag passat Alexander då jag skulle lämna post till bror och hans tjej. Kul att få prata med dem lite också. Åkte sedan vidare till Johan där jag nu sitter och väntar på att han ska sluta på jobbet och komma hem.

Well done!

Idag har jag fått mycket gjort! Var först till Af för att visa betyg och arbetsintyg fick även nån tid inbokad, får se hur det går. Åkte vidare till Syskonstugan efter det och letade mig fram till expeditionen, hade aldrig varit på den skolan förut så.. Men hittade tillslut någon att prata med och det visade sig vara rätt person direkt! När jag sa att jag ville anmäla mig som sjukvikarie blev hon jätteglad. Det behövs visst. Så jag fick fylla i två papper, ett med en ansökan om att jobba som vikarie och ett papper så de kunde få ut ett polisregister utdrag. Så nu är det bara att vänta på att de ska ringa någon tidig morgon och vilja att jag ska jobba!

Elin ringde mig när jag var inne på Syskonstugan så jag fick ringa upp henne efteråt. Åkte hem till henne och drack te och snackade massa skit hela kvällen. Hennes mamma hade gjort en jättegod gratäng på potatis, morötter, putjolök och julskinka till middag som jag också fick lite utav. Sen blev det mer skitsnack och lite prat om Elins födelsedag och vad hon skulle göra.

I morgon ska jag passa Alexander och de ska bli kul eftersom Mia säger att han springer nu och senast jag passade honom så gick han några steg bara.

Dags att gå och sova ska upp tidigt i morgon.

Slask ute!

Dags att gå ut i slasket! Japp, täntke ta mig ner till Syskonstugan idag och sedan vidare till Arbetsförmedlingen. vaknade i morse kl halv 7 av att min ena katt knackade på dörren till mitt rum, trodde först att det var pappa eller någon men det var det inte.

Nu ska jag ta ngt att äta.

Första veckan är snart slut

Japp, så var det söndag igen. Första söndagen detta året. I fredags så var jag in till arbetsförmedlingen, inget kul. Känns så konstigt, tror nästan det är lättare att hitta ett jobb själv men eftersom jag inte har något arbete nu så får jag ju inga pengar så.
Åkte till Elin på kvällen och vi spelade SingStar och Guitar Hero hela dagen/kvällen. Riktigt kul! Hon ska med på Patricia också när jag fyller år! Åkte hem lagom när Johan kom med tåget efter jobbet.

I går var det en heldag med gamla kören! Vi åkte till Västerås och hälsade på Isan. Vi åkte i två bilar upp, jag åkte med Yasmina, Jenny, Pia och Wendy. Vi mötte den andra bilen i Enköping på McDonalds och sen kom Robin i
sin bil också så vi kunde följa efter honom till Isans lägenhet. Hennes lägenhet var mysig, lite liten för oss 11 kanske men det funkade. Hehe. Sen gick vi och tittade i Domkyrkan som ligger där, vi är ju endå en gammal kyrkokör. Och efter det gick vi till Bowlingen. Vi spelade på två banor men vad de krånglade, vi fick nog gå och säga till typ 10 gånger! Efter bowlingen gick vi och åt på en jättemysig restaurang där de serverade grekiskt, riktigt gott.
På vägen hem blev det en liten tävling om vilken bil som skulle komma först till Västerhaninge, lite dumt när det var halt ute men det gick bra. Yasminas bil kom först. Hehe.

Nu ska jag göra klart beställningen på min personliga almanacka! Mamma och pappa har varit så snälla och sagt att de betalar den til mig! Jag ska även fixa klart mitt personligabrev så ska jag skriva ut det och sen lägga några CVn på lådan och hoppas på att någon är intresserad. Ska även gå till Syskonstugan i morgon och anmäla mig som sjukvikare på förskolorna i Tungelsta.

Slutet på 2007 och början på 2008

Jag åkte till Johan i söndags så jag har inte hunnit blogga så mycket. Johan och jag åkte till Kista Galleria och tittade på Eastern Promises på bio. Den handlar om ryska maffian i London, den var faktiskt bättre än vad jag hade trott. På nyårsafton åkte vi till Jakobsbergs centrum och letade lite kläder. Johan köpte hela sin nyårs-outfit, jättefin blå skjorta och kavajbyxor på Dressman och en kristrecksranding väst på MQ.

På kvällen fick vi skjuts till Jakobsberg av Johans pappa då vi skulle till dit och möta alla för vi skulle äta på en restaurang där. Kinesisk, riktigt gott! Efter det åkte vi tillbaka till Brunna och gick hem till Forsbergs då Karin hade ordnat en liten fest som var riktigt trevlig. Vi pratade och umgicks och vid 12-slaget gick vi ut och tittade på fyrverkerierna och skålade i champagne. Johan och jag stannade väl till runt två-halv tre nån gång och sen gick vi hem. Var riktigt trött och jag somnade nästan direkt!

I går så mötte vi Anni, Fredrik, roger och Tom och vi hade tänkt att gå till Brunnas Pärla för att äta pizza eller något sånt. Men det visade sig att Coop var stängt så ingen pizza där blev det, då åkte vi till Kungsängen i stället och åt där. När vi kom hem spelade jag och Johan Monopol i några timmar innan vi la oss och tittade på två filmer. Först såg vi Superhjältar och efter det Dirty Dancing.

I dag åkte jag hem till mig igen och fick lite hjälp av pappa att fixa några saker på datorn. Skulle ringt Mia också, hon ringde igår och lämnade ett meddelande på mobilsvaret får ringa henne i morgon och kolla. De har fortfarande inte fått någon dagisplats åt Alexander så, men jag ska ju skicka ut massa CV nu så jag får se om jag får något jobb men fram tills dess borde jag ju kunna sitta barnvakt utan några problem annars har jag ju inget att göra.

GOTT NYTT ÅR!!!

GOTT NYTT ÅR!!

image62

Det kommer en hälsning från ett partande Brunna!
Hoppas allas start på året blev bra.

Kram!!!