Ännu en dag..

Idag har det inte hänt så mycket. Ingen skola, inget speciellt jag borde göra men än kanske plugga. Pluggade inte så mycket dock, blir mer i morgon. Det är inte lika många sidor som vi ska läsa till nästa vecka som till de förra gångerna så det går nog ganska fort.

Dagens låt: From Russia With Love - Torpedo
Brorsans band har gjort en video och som den snälla lillasyster som jag är promar jag den lite här.

Innan jag stack till Johan idag så ringde Emma, Linnea och Isabelle på dörren i häxhattar och djävulshorn. Hade glömt att det är Halloween idag och eftersom det inte är så jättestor grej här så var det kanske inte så konstigt. Vi hade inget godis hemma så de fick varsin satsuma men de verkade nöjda över det. I helgen är Halloweenfesten på
Harcourt också, Martin ska dit. Hade jag inte sjungit på söndagen så hade jag också nog funderat att åka dit. Förra året var riktigt skoj! Vi hade Katten, Psychot och Piraten som folk tittade på n'r vi åkte tuben till puben och sen när vi drog vidare till Claridges och Strawberry Moon, haha!

Johan och jag hade tänkt att springa när han slutade idag men det blev inget av det. Inte så kul att springa när det regnar. Får se hur det blir i morgon kväll får hoppar på att det inte regnar då.

Presentation och ny kofta

Var i skolan idag och diskuterade våra arbeten och kursen so far. Var riktigt intressant och höra vad folk tyckte vi skulle alla svara på denna frågan:

What is the most important thing (or problematic aspect) you have learnt/discovered during the first part of the course?

Självklart var jag näst sist och alla redan hade sagt allt som jag kom på som jag skulle säga, så det var bara att repetera.. Till nästa vecka ska vi i våra work groups ordna en presentation men sen kanske vi inte ska få presentera den, då vi är två grupper som har fått samma ämne. Ena gruppen kommer att få presentera sitt medans den andra kommer att få kommentera på den första gruppen. Jag, Mulika och Izabela ska göra våran presentation på en text skriven av några som heter Fryklund och Peterson, ska handla om xenophobia i Sverige.


Stack till stan och köpte en till kofta, samma modell som på de jag köpte förra helgen på Ginatricot men svart denna gången. Behövde det till på söndag när jag ska sjunga med kören i Muskö och i Tungelsta. Sen gjorde det ju inget att jag fick en till kofta och svart är ju användbart!

Kom en timme tidigare till kören, som vanligt, pratade lite med Mia innan vi skulle sjunga. Vi blev bara tre stycken, jag, Frida och Bea. Höstlov. Skyller på det. =P Gick bra ändå, vi gick igenom alla låtarna till på söndag och det var inga problem. Sopranerna har lite svårt att komma upp ibland bara, eller de tror inte att de kan och då vågar de inte riktigt. Kommer nog bli bra ändå.

Ska nog börja lägga in dagen låt.. Musik är betyder så mycket för mig, har alltid haft musik runt mig. Jag har ju ändå sjungit i minst 12 år, spelar instrument i 9 år och gått i musikklass i 7 år så jag lämnar inte musiken bakom mig hur lätt som helst!

Dagens låt blir: To Be With You - Mr. Big
Anledningen är nog för att det var låten som jag hade på när jag kom på att jag skulle börja skriva 'dagens låt'

Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite innan jag somnar, i morgon måste jag börja läsa texterna till nästa vecka så jag hinner skriva min report för nästa vecka eftersom jag är upptagen på söndag så jag kommer inte kunna hinna men någon last minute reading.

Sköndal en regnig dag

Hade tänkt att gå upp någorlunda tidigt i dag men självklart somnar jag om! Vaknade igen lagom till att jag hann göra lunch innan jag skulle med tåget iallafall. Vädret idag var ju inte det roligaste direkt, regn och slask! Måste det vara sånna här mellan prrioder innan snön kommer, kan itne den komma direkt och helst inte snöslask då utan snö som ligger kvar! Skulle till Mia och se vart hon bor så jag vet vart jag ska när jag ska sitta barnvakt åt Alexander och jag skulle träffa honom också. Självklart var tågen försenade som de alltid blir när hösten kommer och lövhalkan kommer! Alexander var iaf hur söt som helst! Fick även träffa hans storasyster Zoi och hon verkade gilla mig, när jag skulle gå så följde Mia, Alexander och Zoi mig till ytterdörren och då sa hon hejdå till sin pappa och skulle följa med mig hem. =P

Nu sitter jag och skriver klart det sista på kommentarerna till Sandras arbete, blir lite mer än en sida. Tycker det är svårt med hur jag ska skriva eftersom jag tänker på projektarbetet och hur vi skulle skriva där. Aja, lite saker får man säga är dåligt, eller rättare sagt vad hon kan förbättra, och sen avd man tycker är bra. En sak tycker jag är lite roligt att hon inte gjort en enda fotnot eller sånt, så det finns inga källor på vart hon har fått informationen ifrån. Jag har läst allt som hon har läst också men man måste ju tänka på att folk som inte har gjort det ska kunna läsa arbetet.

Just det mamma hade varit på IKEA idag och handlat lite saker till mig som jag hade sagt att jag tänkte köpa. =)

* En
byxgalge
* En galge till bälten och sjalar
* En lampa i silver som jag ska sätta vid min spegel

Fick ett jättefint halsband av mamma i morse också. =) Ska visa det när jag tagit bild på det. Det ser ut som ett kuvert och så går det att öppna som en berlock.

På baksidan står det

Dear Daughter


och på insidan står det

I was never so blessed as the day you were born
I Love You!

Blev riktigt glad!

Bror i Tv... igen.. men ändå!

Så, idag har jag inte gjort så mycket. Har läst Sandras arbete och ska skriva mina kommentarer på det i morgon förmiddag tänkte jag. Tror att det räcker.

Såg avsnittet av Andra Avenyn där Erik skulle vara med och Torpedo! Tre låtar hade de med! =D Riktigt bra. Publicitet! Nu är det bara att hålla tummarna så de kommer in på Tracks också. Lägger upp lite bilder på grabbarna också så ni få se, bilderna är från Debaser i typ april om jag inte minns helt fel.


Har bestämmt nu att jag ska ha tjejmiddag också, ska bara snacka med mor och far om att det går bra så att de kan hålla sig urvägen och att de inte har tänkt något den helgen. Eftersom Isan kommer till stan från Västerås då också då vore det jättekul om det funkade.

Torpedo på Tracks!

Så, du har brorsan och hans band chansen att komma med på Trackslistan! De som vill får gärna rösa på dem! Torpedo, de ska vara med i SVTs serie Andra Avenyn i veckan också. Går riktigt bra för dem . =)

Johan och jag var på bio i Kista idag, vi såg 1408. Bra film! Träffade på Lilié också, hon jobbar på Build-a-bear-workshop där så. Riktigt kul, var ett tag sen jag träffade henne. Ne, nu ska jag sova.

God natt!

Fest hos Forsbergs

Japp, igår var det fest hemma hos Forsbergs. Det var kul att träffa alla igen, det var jättelänge sen! Tom hade med sig sin grymma pumpa han hade gjort, den stod och lös utanför huset. Snart är det dags att gå till B&W och äta lite med alla också. Får se sen vad som händer i kväll om jag åker hem eller om jag stannar i Brunna. I morgon måste jag åka hem i alla fall, måste skriva kommentarerna på Sandras arbete till på tisdag och på måndag hinner jag inte eftersom jag ska träffa Mia då.

Just nu sitter Johan och spelar julmusik. Lite tidigt kanske men snart är det jul igen, vi har redan börjat med Lucia-sångerna på kören så julen börjar redan i oktober för mig.


Tjejkväll!

Fan det var länge sen kom och tänka på det nu, länge sen jag umgicks med vännerna så och bara hade en kväll där vi snackade skit! Isan kommer till Sthlm om några veckor ska försöka styra upp ngt den helgen!
God mat, lite vin, nån cickflic på tv eller utgång!

Veckan som gått...

Sitter hemma hos Johan nu och gör ingenting typ, kollar lite på näter, snackar med Chris på msn, men annars ingenting... Även om det är massor av saker jag borde göra. Ska skriva lite mer på mitt arbete till skolan innan Johan kommer hem från jobbet iaf.

I tisdags var jag i skolan och hade seminar 3. Vi hade diskussioner, och nu till nästa lektion ska jag ha skrivit 1-2 sidors kommentarer till en i min kurs arbete. Hon kommer kunna kommentera jättemycket på mitt! Hade bara skrivit 3 sidor! Men, men, det var bättre än inget iaf. Sen har jag läst och skrivit resten av veckan.

I helgen har jag ingen aning om vad jag ska göra, ska stanna hos Johan i kväll sen får jag se vad jag gör. På måndag ska jag hem till Mia och träffa Alexander, ska ju börja passa honom efter Alla Helgona. =)

Bio och plugg

I går var jag och Johan i stan och shoppade lite. Jag köpte tre jättefina tröjor, två på Gina Tricot och en på H&M, och Johan en tröja och en mp3-spelare. Var riktigt mysig att gå i stan, det var inte förmycket folk inne i går heller.

På kvällen lånade vi pappas bil och åkte till Heron för att se på bio, vi såg 28 weeks later. Intressant film, lite konstig men ändå bra. Går många filmer på bio nu som jag skulle kunna tänka mig att se men de känns som att man inte måste se dem på bio. Typ Michael Moores nya, SickO, är en sån t.ex. 

Idag är det plugg som gäller. Ska till Patricia sen men mamma också, pappa frågade om jag inte kunde följa med henne dit som stöd eftersom det bara är några dagar sen hon kom hem från sjukhuset och han sa att han bjuder på min mat då, så jag sa att jag kunde följa med! =P

Ny dag

Igår hade jag tänkt att plugga hela dagen men det blev ju mycket av det, åkte till Fasta Strand vid tolv tiden och mötte upp pappa och körde till Huddinge sjukhus. Mamma blev utskriven igår. =) Och sen blev det mycket körning, från Huddinge till Willy's och sen till Vh och sen vidare hem..  Sen blev det inte så mycket pluggandes på kvällen heller..  =/ Så idag blir det sittandes hela dagen! Minst!

Plugg...

Plugg, plugg, plugg! Måste börja läsa tidigare så jag inte sitter så här några få dagar innan det ska vara klart!!

I morgon ska jag till Sh och träffa min work group och prata om veckans texter vi läst och diskutera våra frågor, ska även förbi mamma på Huddinge, hon ska opereras för gallsten antingen i morgon eller på tisdag. =/

Reunion

Nyss hemkommen från reunion med kören, riktigt trevligt! Synd bara att Yasmina och Karen var sjuka. =( Danni hade lagat riktigt god mat, ris och en köttfärsgryta med kardemumma. Mums! Vi hade bildvisning med alla bilder från Berlin och efter det blev det det obligatoriska plump-spelandet! Sen eftersom vi satt vid ett poker bord blev det lite spel med marker också såklart.

Får skriva lite mer i morgon när jag är piggare, nu är det dags att sova!

Nyklippt

Åkte in till stan i dag och klippte mig! Blev riktigt nöjd, frisören tog ca tio cm på längden och klippte upp, helt okej. Var så trött på mitt hår, hade nästan kunnat ta mer iaf på luggen, men men.. Bild kommer senare. Har inte orkat lägga in några än..
Åkte till Stadsbiblioteket och lämnade tillbaka en bok som var typ två veckor sen.. Fy Sara! Tänkte sätta mig där och plugga lite men jag klarade inte av tystnaden, går helt okej om man är typ två och ska göra något arbete tillsammans. Så jag åkte till Wayne's Coffee på Drottninggatan istället köpte en
kopp te och satt där i typ två timmar och bara läste. Gick till Kungsan vid 17 för att vara med på den där manifestationen mot gatuvåld, riktigt mycket folk!

I morgon ska jag iaf hem till Danni och träffa gamla kören! Vi ska titta på bilder från Berlin och umgås! Ska bli riktigt kul att träffa alla igen, vissa har jag inte träffat sen vi skildes åt på Arlanda efter att vi kom hem och det var i juli. Det är nästan att jag kallar det "gamla kören" även om jag går i samma kör fortfarande.. Men det är inte samma sak, med ny körledare, många har slutat och några få nya så blir det inte samma sak. Mia, nya körledaren är jättesnäll och har många idéer på hur vi ska göra och nya låtar som vi får så det känns bra. Ska ju även baby-sit hennes minsting i november-december. =)

Lat dag..

Jahapp, idag har jag bara suttit framför datorn och skrivit på arbetet till skolan.. Måste läsa sidorna til nästa vecka också och skriva om det.. Vaknade vid typ 11 riktigt skönt att sova ut.. I kväll blir det kyckling och potatis till middag, yummy! Johan och jag var och handlade i går så vi hade middag...  

Mia
ringde i morse och frågade om jag kunde ta Alexander en dag till i november och självklart kan jag det! =D Hennes svärmor kunde inte en av dagarna så då ringde hon mig.

Ska åka till stan och klippa mig i morgon hade jag tänkt, vet inte hur dock.. Tycker att mitt hår är så tråkigt men jag vill inte göra något för radikalt heller, gillar min längd och så.. =/ Jobbigt..

SH och Kör

Idag hade vi vårat första discussion seminar på kursen, riktigt intressant! Nu måste jag bara skriva ne de där två sidorna från förra veckans läsning, som jag skulle ha gjort i helgen egentligen så jag kan börja på nästa veckas texter. Temat då är: What does the Holocaust mean today - the true watershed of modern History?

Åkte nästan direkt till kören efteråt, där jag satt och skrev lite och sedan pratade jag med Mia. fick reda på vilka dagar jag ska passa Alexander i oktober och november. =) Sen övade vi Lucialåtar och lite till Alla Helgona. Mia undrade också om det fanns några som ville sjunga på Muskö på julafton..  Hmm.. låter lite roligt, får se om jag är i Sthlm under jul, isf kan jag tänka mig det..

Plugg!

Läsa, läsa, läsa!


image31

21 månader!

Johan2


Den här fina människan har jag varit tillsammans med i 21 månader nu! =D


Kanelbullensdag!

Japp, idag är det kanelbullensdag!
image29

Ska äta massor av kanelbullar och plugga! Måste sätta mig och läsa mina 300 sidor som ska vara lästa till på tisdag nu... Fick köpt kompendiumet idag, 610:-. Det brände i fickan!

Ny jacka!

Japp, en ny jacka har jag köpt idag! Helt klart värd den! Har inte köpt en ny jacka på.... hmm.. 3 år iaf..


Mulika och jag var på Stadsbiblioteket idag och lånade en bok i behöver till kursen sen åkte vi till Sh, idag igen, för att kolla om våra SH-kort var klara men det var de inte.. Så vi måste åka dit i morgon igen så vi kan kopiera kompendiet som vi ska ha läst, vi kan inte kopiera utan våra SH-kort.. =/

Sh-studerande

Jaha, nu kan man titulera sig som studerande igen! Dock bara i tio veckor men ändå. =) Hade första lektionen på Sh idag. Först var det en intruduktion och efter den gick Mulika och jag till Subway och köpte varsin macka, sååå gott! Lektionen var mesta dels information och så sen fick vi dela in oss i working grups som vi ska ha under kursen, i min grupp blev det jag, Mulika, Carlos från Mexico och Izabela från Polen. Efter lektionen skulle vi gå och köpa materialet vi behövde men det fanns inte så vi måste kopiera ca 300 sidor till nästa vecka!  Men, men vad kan man göra.. Jag ska smita förbi Akademibokhandeln i stan imorgon och titta om de har det där, tror dock inte det...  Sen ska jag och Mulika till skolan igen på torsdag för att hämta våra Sh-kort och kopiera...

Just det innan jag gick till tåget i morse ringde Mia, min körledare, och undrade om jag skulle kunna hjälpa henne med barnen i två månader typ. Ska prata mer med henne på torsdag om det men det låter kul. =)

Sh och Rytmus

Japp, en dag fylld med återträffar. =P Mötte Mulika i Flemingsberg för att titta till vart vi ska i morgon då vi börjar. Nu vet vi det och behöver inte irra runt som dårar då. Sen åkte vi in till stan och kom på när vi var i Älvsjö att vi kunde gå förbi Rymtus så det gjorde vi! Träffade massa gamla lärare och annan personal! Bengan, Jocke, Mackan, Mats, Patrik, Anna, Uffe, Jill, Lotta, Pehr och Åsa! Riktigt skojjsigt!! Träffade även Saba där, var ett tag sen man snackade med henne.

1 oktober

Måste ta och städa  mitt rum den här veckan nu ( = slänga alla kläder i tvätten)

Japp, i morgon börjar skolan, får se hur dert går.. Jag är ju inte ensam iaf, Mulika och jag ska ju gå tillsammans som tur är! =P Vi ska sticka till
Sh redan i dag och titta runt lite.. Sen resten av veckan blir det väl att leta reda på all kurs litteratur som vi ska ha! Hoppas att det inte blir för svårt att hitta bara..

Nu ska jag ta något att äta innan jag går till tåget..

Snart sova...

Nyss hemkommen från Patricia =) De har så himla god mat där! Riktig tur att mamma betalade min mat. Åt förrätt, varmrätt och efterrätt för att lyxa till det. Förrätten bestod av gravad älg, varmrätten var oxfilé med pommes och béarnaisesås och till efterrätt åt jag Banana boat utan banan. Träffade Micke och Daniel när vi skulle gå, då skulle de in och parta medan vi skulle hem och sova.. Lite tråkiga vi är. =P Nästa gång då ska vi dansa rejält!

Ne, nu ska jag ta och nanna... Ska bara ringa älsklingen först..